Stamfisket har startet

Laksefisket i Beiarelva over, og stamfisket har startet. Samtidig kan man fiske sjøørret fra Storjordbrua og ned til Tvervika/Soløy frem til 14/9. Det er høysesong nå og sjansene for hugg er store for dem som prøver seg.

Ovenfor Storjordbrua vil det allikevel i noen uker til kunne observeres folk med fiskestenger i elva. Disse fiskerne er stamfiskere med egen fisketillatelse til å fiske opp de inntil 100 gytelaksene som skal flyttes ovenfor Hauforsen. Før de flyttes opp i elven, skal de gentestes og står da i store kar i avvente av godkjenning og overflytting. Dette er det femte året dette arbeidet pågår. 

Dersom det er noen som lurer noe angående dette eller sjøørretfisket som pågår i elva, er det bare å komme innom Laksekontoret på Storjord. Dette er åpent under hele sesongen og vil være behjelpelige med salg av fiskekort og fiskeutstyr samt desinfisering av utstyr. Utenom åpningstidene der er det bare å ringe styret. Her er vår kontaktinformasjon.

Informasjonsmøte på Os. Den årlige tradisjonen hvor stamlaksfiskerne møtes, er i sitt femte år og de som deltar legger inn en imponerende innsats for elva og laksens fremtid. Skitt fiske videre!