Beiarelva klargjøres for sesongstart

  • Helge Osbakk, Styreleder
  • Blogg

Tross et iherdig coronavirus, her i Beiarn klargjøres elva til sesongstart. For dem som ikke har funnet ut av det enda, så starter fisket fredag 19 juni kl. 1200.

P1366734Snart fylles elven opp med fisk og fiskere - og selv om sesongen blir en annerledes sesong, vil fiskeglede og spenningen være lik. Foto: Bjørn Trones

Da er ventetiden over, og nye fluekreasjoner, ferske meitemark eller blankpussede sluker skal igjen kastes uti det friske og kjølige vannet i Beiarelva. Selvfølgelig skjer dette etter det obligatoriske besøket på en av våre desinfiseringsstasjoner, som vil være tilgjengelig flere steder i bygda. I år tar vi ingen sjanser, hverken over eller under vann, mot gyro eller corona, så derfor strammes desinfiseringsrutinene opp og kommer til å bli en del av fisket i år. Men, det skal vi alle klare i sammen.

Fjelltjenesten går oppsyn i elva i år

En annen ting som fiskerne vil merke, er at i år er det Statskog, ved Fjelltjenesten, som vil ha oppsynet i elva. På den måten forventer vi et langt mer effektivt oppsyn enn tidligere år, og slik også en mest mulig lik praksis ved regelbrudd enn tidligere.

Oppsynet vil forholde seg til de fiskereglene og de fastsatte konsekvenser ved brudd på disse. Fra vår side er oppsynet etablert i respekt for alle våre fiskevenner som er pinlig nøye med å følge alle regler og pålegg. De skal vite at de meget få som ikke er like nøye med dette, vil stå i fare for å bli grepet i fusk, og at det som nevnt, vil bli konsekvenser for dem. Et annet viktig oppgave for oppsynet, vil være å bistå fiskerne med råd og vink, og prøve å oppklare mulig misforståelser underveis. Vi håper at alle vil respektere reglene og slik også andre fiskere langs elven. 

Ny laksevert på laksekontoret

Vi har også ansatt en laksevert for på laksekontoret for sesongen. En ung mann på 22 år fra Beiarn, vil i kontorfellesskap med kommunens turistvert, sitte på KROA på Storjord. Han vil spille en meget aktiv rolle i møte med fiskerne med råd og veiledning, jobbe med nettsider og sosiale medier og bistå med desinfisering. Vi er svært glade for at laksevertordningen går så bra, og vi ser hvor viktig den har blitt for de tilreisende fiskerne, men også for de lokale. Her kan man få tips og råd om elva, litt status på fangst og få kjøpt kort, fiskeutstyr og desinfisert utstyret. 

Ny åpningsfest?

Vi vurderer et felles åpningsarrangement, men her gjenstår det fortsatt endel planlegging og noen faste avgjørelser. Dette skal vi komme tilbake til.

Nye fiskeregler og konsekvenser for 2020

Fra og med i dag, kan du lese de nyeste fiskereglene og konsekvensene på brudd på nettsidene våre. Sidene vil også bli kraftig oppdatert før sesongstart, hvor alle sonene får oppdatert informasjon, og endel soner vil få inn filmer og nye bilder. Siden vil også begynne å få inn filmer om praksisk laksefiske, håndtering av fisk og sikkerhet langs elvebredden. Sosiale medier vil også få en "boost" i år. Vi gleder oss!

P1022946

Det er på de nederste områdene fisken kommer først! Mange glemmer hvor flott det er fra elvedeltaet og opp mot de mest kjente sonene i Beiarelva. Derfor vil det i år blir lagt vekt på å fokusere på å skrive mer og fokusere mer på sjøørretfisket og laksefisket i disse sonene. Foto: Tommy Egra, SNVF