Beiarelva etter vinterens herjinger

  • Laksevert
  • Blogg

Årets sesong nærmer seg med stormskritt. Grunneierne arbeider for fullt med å gjøre klart langs elva, slik at både lokale og tilreisende kan få en flott sesong.

I år er ble det mye mer arbeid enn vanlig. Da elva i vinter gikk langt over sine bredder og slapp store mengder is inn på land, ble det store skader på både natur, gapahuker og bygninger.

Kjell Antonsen Rydding Edit

Kjell Antonsen, som slår en av åkrene i området, er i full gang med å rydde bort kratt og skog fra åkeren. Slik kan han bruke åkerlappen som for 2 måneder siden, var dekket av knuste trær og et islag på 2-3m. Han sier det er skremmende hvor mye is som lå på åkeren, og påpeker at det har vært en stor jobb og rydde unna og gjøre klart for sesongen. Rett ved samme åker er det et hus, som mot alle odds står igjen uskadet. Dette til tross for at barken har blitt slipt av trærne langt opp på stammen og materielle skader på mindre bygg rundt huset.

Totalt i elva, gikk det med et lysthus, en gapahuk og en utedo som ble hardt skadet eller helt ødelagt, samt minde skader langs hele elva. Det meste av dette har blitt reparert og er klart for ny sesong. 

Ungdommer rydder elva1 2500Også ungdommen i Beiarn hjelper til med opprydding langs elva. 

9. Klasse ved Trones skole i Beiarn jobber iherdig med opprydding langs elva, og har som bildene viser gjort en god jobb og samlet inn store mengder avfall som elva har tatt med seg. Dette er en jobb de gjør for å tjene penger til klassekassen slik at de kan dra på klassetur i 10. klasse.

For de som leter etter nye fiskeplasser og nye utfordringer byr den kraftige isgangen på noe nytt. Noen plasser har isen endret bunnen i elva slik at gode gamle fiskeplasser kan ha gått tapt, og nye er klare for å bli oppdaget. 

Vi i Beiarelva ønsker alle hjertelig velkommen til Beiarn i sommer!


Skitt fiske!