Skip to main content

Gratis utlån av fiskesett til juniorer

  • Laksevert
  • Blogg

Nå har endelig utlånsstengene ankommet laksekontoret. Fra i morgen og ut sesongen, kan alle under 16 år låne gode laksestenger. Beiarelva SA stiller med sluker, så alle kan få fisket - uten å betale en krone.

P1366734Alle som har fisket langs Beiarelva vet at utstyret må være godt for å lande storfisk. Derfor er utstyret riktig dimensjonert både i kvalitet, styrke og kapasitet. Snellene er alle robuste ABU Elite Max 60 med 7 kulelager og fylt med omtrent 200m 0,42mm Berkley XL line. Stengene er fordelt på (fra venstre) 9´, 10´og 11´stenger - slik at alle kan få en stang som passer ønsket lengde eller til aldersgruppe. Foto: Lakseverten

I praksis betyr dette at all ungdom kan komme til elvebredden ved Norges beste lakselv, med topp utstyr fra Abu Garcia og Berkley, uten å betale for fiskekort eller for utstyr. Alt utlån håndteres av laksevertene på Storjord, er helt nytt og feilfritt og fylt opp med ny og sterk sene.

En flott tiltak for ungdommen

Det er et sterkt ønske at ungdommen benytter seg av elven og får erfaring og kjennskap til det å fiske laks. For å gjøre det enklere å komme i gang, har Stiftelsen Norsk Villaksforvaltning (SNVF) inngått et samarbeid med jeger og fisk, og gitt dem de 20 stengene og snellene som nå skal lånes ut. Disse vil i ettertid brukes til diverse arrangementer, kurs og aktiviteter myntet på de lokale ungdommene i bygda. Det er også gitt 15 par med vadebukser og 5 sett topp kvalitets tohands fluestenger fra Greys & Hardy til kurs og demoer.

- Vi er virkelig glade for alt utstyret, og vi tror at ungdommen i bygda kommer til å bruke det flittig og få stor glede av tilbudet. Med tanke på hvor store fisk som kan ryke på, er det godt at kvaliteten er høy og at laksevertene alltid sender ut ungdommen med utstyr som virker, sier Stein Ove Johannesen, som sammen med Atle Frøysland (SNVF) har vært primus motor for satsningen på unge fiskere i Beiarn.

Slik lånes utstyret ut

Alt utstyret håndteres av laksevertene på Storjord. Her registreres alle utlån mot et depositum på 100 kroner. Stengene kan lånes inntil tre dager, tre ganger i løpet av sesongen. Når stengene leveres utbetales depositum dersom ikke stanga er brukket, snellen er ødelagt eller «alt» snøret på snella er borte. Det lave depositum er satt av leverandøren Pure Fishing AS, som fra sin side kompenserer reparasjonskostnadene for å gi de unge en bekymringsfri og hyggelig erfaring med laksefisket. Stengene må hentes og leveres under laksekontorets åpningstider og laksevertene avgjør om utstyret ikke er i orden ved retur.

Fra Beiarelva SA, lånes det også ut en laksesluk til hver stang. Denne leveres ved retur, men må ikke erstattes om den mistes.

Helt gratis for ungdom

For ungdom under 16 år vil da alt dette utstyret være gratis og leie. Det at de også kan fiske gratis i elva i følge med en betalende voksen, gjør hele fisketuren gratis. PS: Fisker man gratis, fisker man på den foresattes kvote. Betaler man fiskekort, får man en egen kvote å fiske på. Ellers kan det kanskje være greit å få noen gode tips i starten, og disse har vi nok av på laksekontoret! Velkommen inn!

Skitt fiske!

P1022946Uten en god sluk, er det ikke lett å få laksen til å ta. Beiarelva SA låner derfor ut "risikofrie" sluker til dem som låner stenger. Foto: Lakseverten