Skip to main content

Tvervika

Tvervika er en flott og annerledes sone i elva. Den er vestsidens ytterste sone og grenser til sjøen i nord og til Arstad Dokmo med Dalosen i sør. Sonen er alltid påvirket av tidevannet, og er derfor særdeles interessant for sjøørretfiskere, som på denne sonen også kan fiske hele døgnet, noe som selvsagt preger sonen og hvem som velger å fiske her. 

Fiskeplassene i Tvervika varierer stor utifra vannstand i elva og tidevannsnivå. For dem som fisker aktivt og er villige til å flytte seg, kan man eksempelvis starte ytterst på lav vannstand og bevege seg innover mot svabergene i sør etter vannivået. For sluk og markfiskere er sonen svært lett å fiske, da jevn bunn og bitevillige fisk er vanlig å møte på. 

Om man vil fiske helt ytterst mot fjorden, er dette sonen for deg! Her kan man vade på brekket og fiske på store laks og sjøørret som skal eller har begynt å vandre opp elva. På Langstiberget kan man fiske over sonens dypeste høl. Her stopper mye fisk opp og sjansene for fisk, og da spesielt sjøørret, er store. 

Det er mulig å nå sonen fra parkeringsplassen ved Dalosen og ta stien ut, men også fra Kaia og ta turen gjennom skogen ut til utløpet. 

 • Fiskekort (3)

  Dagskort:
  Kr. 150,-

  Rekrutteringskort:
  Gratis for barn under 16 år som fisker i lag med en voksen.

  Kortsalg:
  Scanatura.no

 • Gapahuker (0)

  Sonen har ingen gapahuker eller benker. Derimot har den noen store og lett tilgjengelig svaberg på hver side av sonen. Her kan man enkelt ta med en stol, lage mat og oppholde seg mens man fisker. Husk å ta med søppel tilbake til bilen så det blir fint for alle og fiske her. 

 • Parkering (1)

  Vi har en stor og lett tilgjengelig parkeringsplass ved svingen med Dalosen. Her er det plass til 3-4 biler. 

Velkommen til oss